Woonhuis MM

Project:Woonhuis MM
Plaats:Amsterdam
Gerealiseerd in:2016

Chris Collaris Architects heeft op de Amsterdamse Stoombootweg een oud en vervallen huis vervangen voor een geheel nieuwe woning. Het nieuwe woonhuis is gebaseerd op de passiefbouw typologie.

Aan het interieur is er niets van te zien, maar het bouwsysteem van de woning is afkomstig van de hallenbouw. Vanuit deze bouwwijze is het opgebouwd uit een staalskelet met sandwichplaten. De gevels én het dak zijn opgebouwd uit panelen met hoogwaardige isolatie en een afwerking van WaxedWood planken. 

Duurzame gevelbekleding met kleur

WaxedWood is verduurzaamd hout met een waterafstotende werking. Het is Dalfsen geproduceerde hout is een uitstekend product om toe te passen met een coating. Door de waterafstotende werking van het hout is het krimp en zwelgedrag significant vermindert én hecht de coating extra goed aan het hout. Een coating gaat doorgaans langer mee dan met traditioneel verduurzaamd hout.

Naast dat er gelet is op minimaal energieverbruik van de woning is er ook gelet op duurzaam materiaalgebruik. Al het toegepaste WaxedWood vurenhout is namelijk uit verantwoord beheerde bossen afkomstig.

Strak en toch speels lijnenspel

De detaillering van het huis is zo minimaal mogelijk ingezet zodat het zwarte volume zo min mogelijk wordt onderbroken door andere materialen. Zelfs de zwarte zonnepanelen zijn nauwkeurig in het zelfde vlak van de houten dakafwerking opgenomen. Door ramen op ongelijke hoogte en grootte te plaatsen wordt het toch nog een speelse woning.

Bekijk via deze link de uitgebreide uitleg van de architect over deze woning. 

Architect: Chris Collaris

Fotografie: Tim van de Velde

 


Toegepast product:

WaxedWood 2.jpg
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood
Met een coating wordt hout voorzien van een beschermende laag in een gewenste kleur. Het is mogelijk een coating toe te passen op diverse houtsoorten die wij bij Foreco bieden.

WaxedWood Color