Villa Abtswoude park

Project:Villa Abtswoudepark
Plaats:Delft
Gerealiseerd in:2011

In de polder aan de zuidkant van Delft ligt een prachtige villa die ontworpen is door architectenbureau Change.nl.

Voor de buitenkant van de gevel is er gebruik gemaakt van drie materialen, namelijk staal, glas en hout. Door de slimme combinatie van deze materialen wordt een strak en natuurlijk effect gecreëerd wat past bij de natuurlijke omgeving. De zuidgevel, die bijna geheel uit glas bestaat, kijkt uit op het aangrenzende Abtswoude park. Vanuit het bovengelegen balkon is er een panoramisch uitzicht op het polderlandschap 

Een groot deel van de gevel bestaat uit verticale latten van NobelWood. De onderkant van het overstek van het dak en het balkon bestaan geheel daaruit. Voor het terras is er gebruik gemaakt van NobelWood vlonderdelen. Toepassingen van NobelWood in deze woning zijn verwerkt in de kozijnen, ramen, deuren, gevel, vlonder en plafonddelen.

Dit project kan ook bekeken worden op ‘’de architect’’.

Architect: Change.nl

Constructeur: Pieters Bouwtechniek, Delft

Aannemer: Bouwmaatschappij Tizo, Zoeterwoude

Adviseur installaties: MoBius consult

 


Toegepast product:

Fiep Westendorp 1 2.jpg
NobelWood. Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout.

NobelWood