Tuinkamer Arnhem

Project:Tuinkamer Arnhem
Plaats:Arnhem
Gerealiseerd in:2011


Een nieuwe relatie tussen binnen en buiten

Het ontwerp voor deze tuinkamer is tot stand gekomen aan de hand van een nauwgezet overleg tussen de opdrachtgevers en Roorda Architectuurstudio.

Door deze synergetische wisselwerking heeft het ontwerp zich kunnen ontwikkelen tot een maatoplossing voor de wensen van de opdrachtgevers, zowel op het gebied van het programma als van de vorm en materialisatie. Het resultaat toont zich als een uitbreiding met een moderne en eigentijdse uitstraling, welke tegelijkertijd een harmonieuze relatie aangaat met de bestaande en gewaardeerde jaren 30 architectuur.

De doorsnede van de tuinkamer heeft een haakvormig profiel. Terwijl de gesloten zijde van de doorsnede een passende afscheiding op de erfgrens vormt, oriënteert de open zijde het uitzicht en de beweging richting tuin. Door de gekozen hoofdvorm te ondersteunen door middel van consequent uitgewerkte details, vloeien interieur en exterieur in elkaar over. Zodoende is de woning naar buiten en de tuin naar binnen gebracht.

Dankzij verrijdbare schuifluiken met horizontale lamellen kan de westgevel tegen de zon worden beschermd terwijl het licht toch naar binnen valt. De in de tijd wisselende posities van schuifluiken maken dat de tuinkamer ervaren wordt als een dynamisch bouwwerk. Van buitenaf geeft het een gevarieerd en in de tijd veranderend aanzicht, terwijl er in het interieur wisselende sferen worden gecreëerd.

Project: tuinkamer
Opdrachtgever: particulier
Adres: Apolstraat, Arnhem
Jaar: 2010-2011

Bron: http://roordastudio.nl/project-tuinkamer.html