Treecabins Koeksebelt Ommen

Project:Treecabins Koeksebelt Ommen
Plaats:Ommen
Gerealiseerd in:

Aan de Overijsselse Vecht tegen de rand van het dorp Ommen staan sinds kort twee nieuwe “Treecabins”. Slapen in één van de boomhutten is een beleving op niveau in een eigen stijl passend in de natuur. Duurzaamheid, doordachte details en creatieve vormgeving leveren een meerwaarde voor dit buitengewone onderkomen voor 4 tot 5 personen. Door het toepassen van het juiste hout op de juiste plaats is op een eenvoudige manier een natuurlijk onderkomen gebouwd.

 


Via RTV Oost is een mooie opname gemaakt van Camping de Koeksebelt met de Treecabins! Bekijk het filmpje in de zomervakantie van 2017 op tv of onderaan deze pagina!


Natuur binnen en buiten
De boomhutten zijn gebouwd op Lariks palen uit bossen in de omgeving van de Camping de Koeksebelt. Aan de buitenzijde zijn bruin afgewerkte planken uit hetzelfde hout gemonteerd waardoor de buitenzijde één geheel vormt. Zowel de palen als de gevelbekleding zijn grof afgewerkt voor een natuurlijke en robuuste uitstraling.

Ook vanbinnen is er volop gebruikgemaakt van hout. Het plafond heeft houten balken, de vloer is van houten laminaat en alle muren zijn tevens met hout afgewerkt. Ook alle keukenkastjes zijn gemaakt van hout. Dit totale houtbeeld vanbinnen geeft het een warme uitstraling en door het gebruik van verschillende soorten hout geeft het een speelse indruk.

Op hoge poten
De huisjes staan niet op de grond, maar zijn door massieve Lariks palen drie meter van de grond gelift. Beide huisjes hebben hierdoor een prachtig uitzicht over Vecht, de omringende weilanden en de rand van Ommen vanaf de knusse veranda of binnenshuis. Tussen de palen kunnen de bewoners in een hangmat genieten van de heerlijke rust of juist gezellig barbecueën.

Architect: Erik ten Brummelhuis, Braem Architectuur + Vormgeving
Bouwbedrijf: Wout Lamberink, Treecabins B.V. 

 


Toegepast product:

Fotograaf 056 2.jpg
Foreco is specialist in handel en bewerking van rondhout.

Rondhout