Studentenhuisvesting Zwolle

Project:Studentenhuisvesting
Plaats:Zwolle
Gerealiseerd in:2008

Het appartementencomplex “De Kwekerij” biedt woonruimte aan 85 studenten. In de geluidswal is een fietsenstalling weg gewerkt met een ondergrondse opslag voor huisvuil en groenafval. Voor de uitvoering van het ontwerp is gebruikgemaakt van een combinatie WaxedWood® Color en SafeWood® Select. Hierdoor is het mogelijk ook de galerijen en de vluchtroutes aan te kleden met houten gevelbekleding.

In de architectuur is een houten scherm met glasopeningen opgenomen dat tevens dienst doet als geluidswering.  Door de kleur en materiaalkeuze behoeft het geheel weinig onderhoud en sluit het gebouw aan bij de aangrenzende nieuwe woningen. Sacon architecten gevestigd in Zwolle tekende voor het ontwerp van het complex.

 


Toegepast product:

WaxedWood 2.jpg
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood
SafeWood Select geeft een natuurlijke uitstraling en is brandvertragend.

SafeWood Select