Stadsboerderij de Stadshoeve

Project:Stadsboerderij de Stadshoeve
Plaats:Zwolle
Gerealiseerd in:2017

Stadsboerderij De Stadshoeve, Zwolle
Park de Stadshoeve is een prachtige ontmoetingsplek in de wijk Stadshagen in Zwolle. Met drie belevenistuinen is er voor de kinderen genoeg te ontdekken. Samen met een kinderboerderij en een avontuurlijke natuurspeeltuin maakt dit het park tot een natuurlijk groen gebied waar kinderen kunnen spelen en leren.

De Stadsboerderij is een duurzaam gebouw met een centrale ligging in het park. Door het investeren in zonnepanelen  en de opslag van zonne-energie hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van fossiele brandstoffen. In de Stadsboerderij is er plaats gemaakt voor een Bistro en een ruim terras waar men gezellig wat kan drinken. Verder zit er in de stadsboerderij stallen voor de dieren, een ontmoetingsruimte, theehuis, keuken en kantoor.

Mooie Stadsboerderij met verschillende kleuren
De Stadsboerderij heeft een speelse uitstraling gekregen door het gebruik van drie verschillende kleuren groen op de gevel. De speelse uitstraling past in de gedachten van Park de Stadshoeve waarbij er genoeg te doen is voor de kinderen. Door gebruik van groene kleuren op de gevel en een zwarte kleur op de stal van de dieren gaan de gebouwen op in de natuurlijke omgeving. De keuze van WaxedWood Color met een fijnbezaagde zichtzijde past mooi bij de duurzaamheid dat het park wil uitstralen. Door een fijnbezaagde zichtzijde hecht de verf beter en krijgt het een andere uitstraling. Doordat de verf beter hecht vraagt het minder onderhoud.

Architect: 19 Het Atelier
Bouwbedrijf: Hemeltjen Wijhe
Fotografie: Foreco