Pirateneiland Speelpark de Splinter

Project:Pirateneiland Speelpark de Splinter
Plaats:Eindhoven
Gerealiseerd in:2013

Pirateneiland Speelpark de Splinter, Eindhoven
Uitdagend pirateneiland in openlucht paradijs

Avontuurlijk en vernieuwend pirateneiland
Speelpark de Splinter is met 7 voetbalvelden speelplezier hét openluchtspeelparadijs van Eindhoven en omgeving. Het park is het hele jaar door geopend en jaarlijks worden ruim 150.000 bezoekers ontvangen. Met een bouwhoek, kinderboerderij, peuterhoek, zwembad, speelfort, piratenboot en nu ook het nieuwe pirateneiland is er voor alle leeftijden van alles te doen. Sinds 29 juni 2013 kunnen kinderen spelen op de twee eilanden die met elkaar en met de wal verbonden zijn via allerlei speeltoestellen en speelmogelijkheden.

Natuurlijk spelen met hoogwaardige houtproducten
Het terrein is ingericht als grote speelvijver met een veilige diepte van maximaal 30 centimeter. De toestellen die normaal ook boven land kunnen worden geplaatst hebben een hoge speelwaarde, die vervolgens enorm wordt verhoogd nu ze over het water gaan. Het pirateneiland is stoer en spannend tegelijk. Alle elementen zijn opgebouwd uit een combinatie van robinia en cloeziana. Het robinia wordt geschuurd nadat het is ontdaan van schors en spinthout. Ten behoeve van de veiligheid en de vrolijke uitstraling zijn robinia palen voorzien van een kleurkap. Cloeziana dat ook wordt toegepast voor zware toepassingen in de weg- en waterbouw vormt een gegarandeerd duurzame combinatie het robinia kernhout.

Van ontwerp tot opening
Samen met IJreka playgrounds is een idee uitgewerkt voor de inrichting in en rond het water. Uitgangspunt hiervoor was een veilig ontwerp met gebruik van bestaande elementen en het water. De beoogde doelgroep is de 12+ generatie, en het terrein diende spannend, uitdagend, maar ook veilig te zijn. Vanaf het moment dat de opdracht was verleend heeft het ontwerp, de productie en het plaatsen totaal 3 maanden tijd geduurd. Door slim ontwerp kan het hele jaar door op alle toestellen worden gespeeld. Hierbij is bijvoorbeeld rekening gehouden de harde ondergrond die kan ontstaan als er in de winter een harde ijslaag op de speelvijver ligt.

Spanning en plezier in en rond het water
Centraal in het ontwerp staat de uitkijktoren. Bovenop de toren is een half open dak toegepast voor een speelse uitstraling. De eilanden zijn voor jong en oud bereikbaar door de keuze uit: pontje, stapstenen, kruipbuizen oversteek en een evenwichtsparcours voor de echte avonturiers. Tussen en in de verschillende elementen zijn diverse touwconstructies geplaatst, zoals een apentouw, klimmatten en netten.

Toegepaste Speelelementen

  • Cloeziana uitkijktoren met robinia afwerking
  • Eikenhouten trekpontje
  • Evenwichts circuit over water
  • Kruipbuizen wateroversteek
  • Broedplaatsen met touwbrug verbinding

Speelpark De Splinter
Speelpark De Splinter ligt in het Henri Dunantpark in Eindhoven en heeft een breed aanbod van speelaccommodaties. Het hele jaar door zijn er mogelijkheden voor kinderen om veilig en gevarieerd te spelen. De veiligheid op het park staat centraal bij alle gekeurde toestellen en er zijn altijd voldoende medewerkers aanwezig die een oogje in het zeil houden. Op het terrein zijn diverse sport- en spelmogelijkheden, een kinderboerderij en een winkel met terras om even uit te rusten. Naast alle speelmogelijkheden worden door het jaar heen evenementen georganiseerd in het park. Meer informatie: www.splinter-net.nl

IJreka playgrounds
IJreka playgrounds staat voor een compleet speelprogramma en is gevestigd op het terrein van Foreco in Dalfsen. Het aanbod varieert van schommels en buitenmeubilair tot volledig gethematiseerde binnen- en buiten speelplaatsen in zowel hout en andere materialen. Met eigen ontwerpers is het een unieke partner voor vernieuwende en uitgebreide speelplekken. Eigen concepten kunnen veilig en zorgeloos worden uitgevoerd, met 3D ontwerpen en grote flexibiliteit voor maatwerkoplossingen. Meer informatie: www.ijreka.nl

 


Toegepast product:

IJreka foto.jpg
IJreka speeltoestellen voor de openbare ruimte.

IJreka