Skiresort Pik Palace

Project:Skiresort Pik Palace
Plaats:Azerbeidzjan
Gerealiseerd in:2013

Luxe in de bergen

In het Noordoosten van Azerbeidzjan is het skiresort Pik Palace gerealiseerd. Het is één van de luxere hotels die zich in het hart van nationaal park Shahdag bevindt. De gevels zijn met veel details afgewerkt waarbij vooral de luiken een karaktervolle uitstraling bieden. Hoge bergen met veel sneeuw en een strakblauwe lucht maken het plaatje voor de wintersport compleet. Het hotel is dan ook zo ontworpen dat gasten vanaf hun balkon de omgeving kunnen overzien.

Brandveilig in de sneeuw

De binnen en buitenkant zijn rijkelijk versiert en laten geen twijfel over dat dit een luxueus resort is. Ook aan de veiligheid van de gasten is veel aandacht geschonken. De houten elementen op de gevels en balkons hebben een brandvertragende behandeling van SafeWood gehad. Vervolgens is het hout afgewerkt met een donkere coating die contrasterend is met de lichte pleisterafwerking.

De brandvertragende werking van SafeWood wordt verkregen door een speciale impregnatie met neutraliserende stoffen. De behandeling zorgt ervoor dat vlammen zich nauwelijks uitbreiden en vermindert het vuur en rook. Daardoor blijven vluchtwegen langer en veiliger begaanbaar.

Bekijk de website van het hotel voor meer informatie.

 

Bouwbedrijf: Pasha Construction

 


Toegepast product:

SafeWood 1.jpg
SafeWood is het brandvertragende hout van Foreco.

SafeWood