Lariks WaxedWood

Siberisch Lariks WaxedWood® is een houtproduct met een aanzienlijk hoge duurzaamheid. Bovendien komt dit hout uit duurzame beheerde bossen en beschikt het over het FSC®- of PEFC-keurmerk. De toepassing van Siberisch Lariks WaxedWood is vooral gevelbekleding. Het hout zal zonder verfsysteem op den duur verkleuren van een groenbruine naar warme bronsbruine tint en uiteindelijk vergrijzen. 

Effecten Siberisch Lariks WaxedWood

·         Langdurige bescherming tegen rotting door schimmels en insecten;
·         Mooie brons/groen tot groen/bruine kleur en lang kleurbehoud;
·         Geen negatieve effecten ten aanzien van mechanische eigenschappen;
·         Levensduur van verfsysteem gunstig beïnvloed door verbeterde stabiliteit;
·         Verminderde opname van water en verbeterd krimp- en zwelgedrag.

Siberisch Lariks
Het Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei in koude gebieden krijgt het een stevige structuur en heeft het een hoger soortelijk gewicht. Naast de veel voorkomende toepassing als gevelbekleding wordt het vaak toegepast voor vloeren, kozijnen en trappen. Onbehandeld vergrijst het Siberisch Lariks in de loop van de tijd, waarbij liggende jaarringen een duidelijke vlamtekening bieden.

Aanvullende behandeling tot WaxedWood
WaxedWood biedt verduurzaamd hout met verminderd krimp- en zwelgedrag. Door de behandeling tot WaxedWood wordt de natuurlijke duurzaamheid aanzienlijk verhoogd en maakt het een prachtige kleurtransformatie door. In eerste instantie krijgt het een donker groene tot bruine kleur, die overgaat naar een soort brons kleur die uiteindelijk vergrijst.

Hoge kwaliteit hout
Voor de productie van Siberisch Lariks WaxedWood wordt gebruik gemaakt van hoge kwaliteit hout. Het basis materiaal is Siberisch lariks uit duurzaam beheerde bossen met FSC of PEFC certificaat, wat is goedgekeurd door de TPAC. Speciaal voor geveltoepassingen worden sideboards (geen centrum hout) toegepast met weinig noesten. Ook wordt er een visuele selectie gemaakt waarbij de minder mooie planken worden door geleverd voor o.a. gebruik binnen grond- weg- en waterbouw projecten.

Voordelen WaxedWood
·         De natuurlijke duurzaamheid aanzienlijk verhoogd;
·         Stabiel, zeer onderhoudsarm en breed toepasbaar;
·         15 jaar onafhankelijke projectgarantie;
·         Niet corrosief.

Certificeringen
Ten eerste beschikt het Siberisch Lariks WaxedWood® over het FSC- of PEFC-keurmerk.  Dit bekent dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Daarnaast heeft WaxedWood® van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) het predicaat Duurzaam Bouwmateriaal gekregen. Ten derde is het hout uitvoering getest op LCA en heeft het de DUBOkeur en het KOMO-certificaat.

WaxedWood®Color
Architecten die hun ideeën kleur willen geven, kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Het WaxedWoodColor programma biedt een gevarieerd geheel van tientallen kleuren en onder andere RAL-kleuren. De coating die wordt aangebracht is een water gedragen, niet filmvormend houtbeschermingsproduct. Voor het behoud van de kleur is een onderhoudsschema voor handen.

Voordelen van WaxedWood Color
·         Verf bladdert niet;
·         Semi-filmvormend water gedragen verfsysteem;
·         82 eigentijdse en natuurlijke kleuren;
·         15 jaar projectgarantie mogelijk.

Klik hier om uw monster te bestellen!

Links: Architectenweb, Materia

In het programma "Ons huis verdient het" van RTL4 werd er uitgebreid ingegaan op de toepassingsmogelijkheden van WaxedWood Siberisch lariks. Bekijk het stukje film hieronder waar u vanaf het proces van kiezen van houtsoort tot het monteren in enkele minuten kan volgen: 

Projecten:

Theresiaschool 3-4.jpg
Theresiaschool Bilthoven - Theresiaschool
Bilthoven
Schuurwoning Eelderwolde - Schuurwoning Eelderwolde
Eelderwolde
Brink Climate Systems - Brink Climate Systems
Staphorst

Direct contact over:

Lariks WaxedWood

Meer informatie