Schuurwoning Eelderwolde

Project:Schuurwoning Eelderwolde
Plaats:Eelderwolde
Gerealiseerd in:2015

In het Drentse Eelderwolde staat in het buitengebied een prachtige woning met een robuuste boerenschuur. Na een herbestemming van deze locatie is de meeste bebouwing gesloopt waarbij het oude voorhuis en een grote schuur overbleven. Deze regio heeft vele schuurwoningen, waaronder de hybride schuurwoning Eelderwolde met WaxedWood Siberisch lariks, die vlakbij deze nieuwe woning staat.

Het huis

De schuurwoning die we hebben gerealiseerd in de buiten omgeving van Eelderwolde, past mooi in het gebied door de natuurlijk uitstraling. Op de schuurwoning in Eelderwolde is vuren WaxedWood fijn bezaagd gemonteerd met een open gevelbekleding.  Door de open gevelbekleding krijgt het donkere volume toch nog een lichtere doorkijk. Deze vorm van architectuur past uitstekend in de landelijke omgeving, en geeft de woning een stoere en robuuste uitstraling.

Genomineerd voor Drentse Architectuurprijs 2016

De schuurwoning was genomineerd voor de Drentse Architectuurprijs 2016. Deze prijs word uitgereikt aan de ontwerpers van het beste project dat in die periode in Drenthe gerealiseerd. Samen met onderwijs- en sportpark Ezinge, Raadhuisplein Emmen en de natuurlodges Wapserveen stond de schuurwoning op de shortlist. Uiteindelijk is het Raadhuisplein met de prijs vereerd.

Breed toepasbaar

De WaxedWood gevelbekleding kent een breed toepassingsgebied, en zorgt voor extra allure op plaatsen waar een duurzaam karakter dient te worden gecombineerd met een decoratieve functie. De behandeling met wax zorgt ervoor dat het hout meer stabiel is door een verminderde vochtopname, en dus minder krimp- en zwelgedrag vertoont. Dit zorgt er ook nog voor dat een coating extra goed hecht aan het hout. Bij dit project hebben we hout met een fijn bezaagde zichtzijde toegepast. Door deze bewerking wordt de oppervlakte ruw waardoor de coating langer mee gaat en het huis dus langer zijn donkere kleur behoudt.

Architect : Architectuurstudio SKA

Architectenweb heeft een artikel

 


Toegepast product:

WaxedWood 2.jpg
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood