Project Imminkhoeve

Project:Project Imminkhoeve
Plaats:Lemele
Gerealiseerd in:2016

Zaterdag 24 september is bij Imminkhoeve te Lemele een speciaal toegankelijke speeltuin geopend voor kinderen met een beperking. Mede door de Vrienden van Imminkhoeve, IJreka Speeltoestellen en de Speeltuinbende is de speeltuin nu al een succes.

Voor de Imminkhoeve staat samen spelen centraal, wat met de nieuwe speeltuin ook echt mogelijk geworden  is. De nieuwe speeltuin past uitstekend bij de breed toegankelijke vakantieaccommodaties.  Dankzij de Damito Consumentenbeurs, een beurs georganiseerd door ondernemers uit Dalfsen, werd dit jaar een flink bedrag ingezameld voor de Imminkhoeve. Dit bedrag werd beschikbaar gesteld voor de inrichting van een aangepaste speeltuin.

In samenwerking met IJreka Speeltoestellen werd een speeltuin ontworpen die toegankelijk diende te zijn voor iedereen, met of zonder een beperking. Tenslotte staat samen spelen centraal bij de Imminkhoeve.

Het speeltoestel is opgebouwd in verschillende delen, de avontuurlijk vlonder bestaat uit een aantal verschillende ondergronden waaronder hout, kunstgras en grind. iedereen kan hier zelf over lopen of rollen met een rolstoel.
De houten vlonder heeft enkele golfbewegingen en helende vlakken, om het nog wat uitdagender te maken. 

Het resultaat is verbluffend, de speeltuin past uitstekend bij de wensen van de Imminkhoeve! Benieuwd naar het eindresultaat? Klik hier voor de exclusieve opnames tijdens de opening.

Architectenweb heeft een artikel gepubliceerd over dit project.  


Toegepast product:

IJreka foto.jpg
IJreka speeltoestellen voor de openbare ruimte.

IJreka
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood