Nobelwood Equal Weathering

Alternatief voor tropisch hardhout

NobelWood is een volwaardig alternatief voor tropisch hardhout vervaardigd uit snel groeiend dennenhout. Van duurzaam verbouwd dennenhout wordt met afvalbiomassa uit rietsuikerstengels een hoogwaardige variant gecreëerd voor tropisch hardhout. Op basis van duurzaamheidstesten is vastgesteld dat NobelWood voldoet aan de eisen van duurzaamheidsklasse I. 

Karakteristiek bruin en gelijkmatige vergrijzing

NobelWood onderscheidt zich door de uitstraling en esthetische eigenschappen. De bio-modificatie zorgt voor een warme bruine kleur, die lijkt op de kleur van hoogwaardig teak. Door de homogene structuur van het hout dat wordt geselecteerd voor NobelWood is er sprake van een zeer gelijkmatige vergrijzing bij buitentoepassingen wanneer het zonder coating wordt toegepast. Na het aanbrengen zal het hout, net als divere hardhoutsoorten, vergrijzen tot het een zilvergrijze kleur aanneemt. 

Equal Weathering coating

De Equal Weathering coating zorgt ervoor dat er onmiddellijk een impressie van vergrijsd hout gewekt wordt. De watergedragen coating beschermt het hout maar laat wel UV straling door, waardoor het hout alsnog zal vergrijzen onder de laag. De coating hoeft hierdoor maar eenmalig aangebracht te worden terwijl eenzelfde uitstraling behouden blijft. 

Dennenhout met FSC®-certificaat

De basis voor NobelWood is dennenhout dat afkomstige is uit duurzaam beheerde bossen met FSC-certificaat. Kortom, van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout wordt met biobased materiaal een hoogwaardig, 100% biologisch alternatief voor hardhout gecreëerd. 

 

Direct contact over:

Nobelwood Equal Weathering

Meer informatie