Niverplast II

Project:Niverplast II
Plaats:Nijverdal
Gerealiseerd in:2017

Natuurlijke gevelbekleding voor Niverplast II

Precies een jaar geleden waren we aan het bouwen bij het ronde bedrijfsgebouw van Niverplast in Nijverdal. Dit bijzondere bedrijfspand huisvest in het midden de kantoren, waarbij in de ronde buitenring de productiehal bevind.

Vormcontrast

Niverplast is nu uitgebreid met een nieuw magazijn. Voor dit gebouw is niet gekozen voor de bijzondere ronde vorm, maar voor een contrasterende rechthoekige vorm. Ondanks dat de gebouwen een totaal andere vorm hebben passen zij goed bij elkaar. Beide hebben gevelbekleding van WaxedWood Siberisch lariks, waarbij vele ramen zorgen voor natuurlijk lichtinval.

Levendige gevelbekleding

WaxedWood Siberisch lariks heeft op onze locatie in Dalfsen een verduurzamingsbehandeling ondergaan. Hierdoor gaat het hout langer mee, is het stabieler en is door een toevoeging van was ook waterwerend.

Het WaxedWood Siberisch lariks zorgt voor een bijzondere verkleuring in de loop van de tijd. Bij aanvang is het hout groenbruin van kleur, waarna het na een aantal maanden gaat verkleuren naar een warme bronsbruine tint. Pas na een aantal jaren zal dit gaan verweren tot een grijze kleur.

Deze gevelbekleding heeft een levendigheid die mooi in harmonie is met de omgeving en het statische van een gebouw met de omringende natuur verbind.  

Volledige ontzorging

 

Het hout is door ons zusterbedrijf Foreco Houtconstructies aan de gevel gemonteerd. Met een goede werkvoorbereiding, expertise en hoogwaardige houtproducten kan Foreco een volledig concept bieden. Door de combinatie van productie, levering en montage wordt de opdrachtgever volledig ontzorgd.

 


Toegepast product:

waxedwood_039.jpg
Siberisch Lariks WaxedWood® is een waterwerend houtproduct met een aanzienlijk hoge duurzaamheid.

Lariks WaxedWood
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood