Niverplast met BREEAM

Project:Niverplast met BREEAM
Plaats:Nijverdal
Gerealiseerd in:2016

Bijzondere vormgeving

Het ontwerp van het bedrijfspand Niverplast te Nijverdal is zeker een bijzonder ontwerp te noemen, waarbij direct de ronde vormgeving in het oog springt. Het ontwerp van 100 meter doorsnede is voorzien van diverse accentueringen bij de entree, maar ook het boven het hoofdvolume uitstekende kantoor is een blikvanger. De kantooromgevingen bevinden zich helemaal in het midden van het ronde volume wat zeer kenmerkend is voor dit gebouw. 

Goede detaillering met 15 jaar garantie

De gehele buitengevel is bekleed met WaxedWood Siberisch lariks. Foreco was verantwoordelijk voor de levering en montage van het hout voor de gevel en het plafond. Met een goede werkvoorbereiding, expertise en hoogwaardige houtproducten kan Foreco een volledig concept bieden. Het hout was op eigen locatie geproduceerd waarna het zusterbedrijf Foreco Houtconstructies het hout heeft gemonteerd. Door een goede voorbereiding waarbij veel aandacht is besteed aan het optimaliseren van de keuze hout, maatvoering, kwaliteit en montagedetails is de uitvoering uitermate goed verlopen. Door de hoge montage kwaliteit, waarbij een vast nagelpatroon werd toegepast, kan Foreco een onderhoudsvrije garantie bieden van vijftien jaar op de houten geveldelen. 

Inspiratie door kleurtransformatie

Inspiratie voor de keuze van deze gevel hebben de opdrachtgevers en het bouwbedrijf Nieuwenhuis gehaald uit reeds gerealiseerde projecten met deze houtsoort. Hiervoor bezochten ze het nieuwe bedrijfspand van Brink Climate Systems. Ook zijn er twee eerdere projecten met een zelfde soort gevel bezocht. De brede school in Bilthoven (7 jaar oud) en het autobedrijf Betag in Beilen (4 jaar oud) laten zien hoe het hout zich in de loop van de jaren gedraagt en de kleurverandering die WaxedWood ondergaat door weersinvloeden; van groenbruin naar warmbruin waarna het uiteindelijk vergrijsd.

BREEAM

Niverplast is betrokken bij maatschappelijk verantwoord ondernemen op vele vlakken. Intern is een sociale cultuur die dat ondersteund en ook voor de nieuwbouw was het belangrijk om duurzaam te bouwen. Het gebouw heeft een BREEAM certificaat, waarmee men kan laten zien dat een gebouw functioneel, economisch haalbaar én duurzaam kan zijn. De houten gevelbekleding van Foreco heeft bij diverse categorieën waarop beoordeeld was een positieve bijdrage kunnen leveren. Alleen al bij de categorie materiaal kon het hout zorgen voor pluspunten.

Bekijk hier de timelampse van het bouwproces. 

Bekijk hier de beelden van de opening op 30 september. 


Betrokken partijen:

Niverplast 

Niverplast is bekend als ontwerper en producent van volautomatische verpakkingslijnen voor de voedingsindustrie en bekend als leverancier van verpakkingsmaterialen voor dezelfde voedingsindustrie. 

Meer informatie: www.niverplast.com

Foreco Houtconstructies
Foreco Houtconstructies in Noordeloos is gespecialiseerd in maatwerk houten bergingen en geveltimmerwerk. De ervaren timmerlieden en kwaliteitswaarborging zorgen voor garantie, kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Foreco Houtconstructies produceert en plaatst hoogwaardige lichte houtconstructies in nieuwbouw- en renovatieprojecten in heel Nederland. In de timmerfabriek worden veelal prefab elementen  in elkaar gezet. Prefabricage betekent een zorgeloze productie en flexibele voorbereiding onder ideale omstandigheden.

Meer informatie: www.forecohoutconstructies.nl

Bouwbedrijf Nieuwenhuis

Bouwbedrijf Nieuwenhuis verzorgt de gehele ontwikkeling, ontwerp, calculatie en dimensionering van een gebouw en alle facetten die tijdens dit traject aan de orde komen. De kracht van Nieuwenhuis is haar praktijkgerichte instelling, welke wordt gevoed door een combinatie van ervaring, kennis en kunde. Innovatie, duurzaamheid en zorg voor het huidige en toekomstige milieu sterk vervlochten in  het bedrijf. Het bouwbedrijf is vanaf het eerste ontwerp reeds betrokken bij deze bouwplannen, en kan hier dan ook spreken van een Design and Build constructie.

Meer informatie: www.bouwbedrijfnieuwenhuis.nl

Woodteq

Woodteq houtconstructies bv ontwerpt en construeert draagconstructies van hout voor allerlei gebouwen. Zo worden draagconstructies van gelamineerd hout toegepast in loodsen, zwembaden, industriehallen, kerken, kantoren, zoutloodsen, scholen, zorgcentra, aula’s, woningbouw, etc. Naast de engineering van dragende constructies vindt de productie van het gelijmde hout plaats bij Korlam bvba en MM Kaufman te Eppingen-Richen en Reuthe. Bewerkingen vinden veelal in Nederland plaats evenals de montage.

Meer informatie: http://www.woodteq.nl/ 

 


Toegepast product:

waxedwood_039.jpg
Siberisch Lariks WaxedWood® is een waterwerend houtproduct met een aanzienlijk hoge duurzaamheid.

Lariks WaxedWood
Foreco Houtconstructies is dé specialist in prefab maatwerkoplossingen voor projecten met hout in de bouw. Wij staan voor gegarandeerde kwaliteit en vakmanschap. Wij laten u graag zien dat functionaliteit, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid prima samen gaan.

Foreco Houtconstructies
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood