Laan van Spartaan

Project:Laan van Spartaan
Plaats:Amsterdam
Gerealiseerd in:2014

Klimparcours met stalen huisjes en glijbaan


Nieuwbouwwijk net buiten de ring van Amsterdam

Laan van Spartaan is een nieuwe stadswijk net buiten de ring richting Sloterplas te midden van sportvelden. De nieuwe woonwijk van Amsterdam wordt in fasen ontwikkeld en is geheel gereed in 2016. Er is plaats voor ruim 1000 woningen in alle prijsklassen en typen met veel voorzieningen op het gebied van sport en spelen. De dijk van Laan van Spartaan is aangewezen als “speelzone” met daarin unieke speelobjecten.

Drie speelvelden met klimslinger

Midden in de wijk ligt een smalle strook die ruimte biedt aan diverse speelobjecten voor verschillende leeftijdsgroepen. De klimslinger, het hoogste object, heeft een maximale hoogte van ruim vijf meter en biedt daardoor uitzicht over de hele strook en de sportvelden. De hardhouten constructie is speciaal ontworpen en zoveel mogelijk prefab uitgevoerd. Het geheel is vormgegeven met FSC azobé palen en kleurrijk staal. Voor de plaatsing is gebruik gemaakt van GPS-systemen zodat alles goed in elkaar past en op de juiste plek staat.


Ingenieursbureau Carve

Carve is een mulitdisiplinair ontwerp- en ingenieursbureau dat zich richt op de inrichting van de openbare (buiten)ruimte. Met name kinderen en jongeren zijn als gebruikers van de openbare ruimte het uitganspunt voor unieke ontwerpen. De veranderende maatschappij roept vraagstukken op omtrent veiligheid in de openbare ruimte, probleem (of pracht-)wijken, dreigende overgewichtaantallen, veranderende functies rondom het onderwijs en sociale cohesie. Om te zorgen dat ontwerpen meegaan met de actuele maatschappelijke ontwikkelingen en technische vernieuwingen besteedt het bureau veel aandacht aan onderzoek en ontwikkeling.

Meer informatie: www.carve.nl

IJreka playgrounds

IJreka playgrounds staat voor een compleet speelprogramma en is gevestigd op het terrein van Foreco in Dalfsen. Het aanbod varieert van schommels en buitenmeubilair tot volledig gethematiseerde binnen- en buiten speelplaatsen in zowel hout en andere materialen. Met eigen ontwerpers is het een unieke partner voor vernieuwende en uitgebreide speelplekken. Eigen concepten kunnen veilig en zorgeloos worden uitgevoerd, met 3D ontwerpen en grote flexibiliteit voor maatwerkoplossingen.

Meer informatie: www.ijreka.nl

 


Toegepast product:

IJreka foto.jpg
IJreka speeltoestellen voor de openbare ruimte.

IJreka