Indoor Golfcentrum

Project:Indoor Golfcentrum
Plaats:Brabant
Gerealiseerd in:2014

Midden in de Brabantse bossen ligt de Eindhovensche Golf. Het grootste indoor Golfcentrum van Europa is hier gebouwd. Hier kunnen de golfers gebruik maken van de meest moderne apparatuur en kunnen ze vrij van wind en regen trainen. 

Natuurlijke sfeer

Golfers willen graag buiten spelen. Het Indoor Golfcentrum is een moderne overdekte trainings- accommodatie, waar de spelers nog steeds het gevoel hebben dat ze op de baan staan. Het volledige in hout ontworpen gebouw kijkt uit over het grasveld van de driving range. Door het gebruik van hout aan de buitengevel past het gebouw mooi tussen de velden en bossen in de omgeving.

Siberisch Lariks WaxedWood

De planken tegen de gevel zijn van het merk WaxedWood® geleverd door Foreco. Het hout is van Siberisch Lariks. WaxedWood® is uitstekend gewapend tegen het opnemen van vocht en het werken van het hout. WaxedWood® wordt vacuüm onder hoge drug geïmpregneerd tegen houtaanslag. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een was emulsie aangebracht. Deze emulsie voorkomt dat water het hout kan binnendringen. Het bijzondere aan Siberisch Lariks WaxedWood® is de natuurlijke verkleuring van een groenbruine kleur naar een warm bronsbruine tint waarna het uiteindelijk zal vergrijzen. Op deze manier zal het grote gebouw nog meer opgaan in de natuur.

Hoge duurzaamheid

Het Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de relatief langzame groei in koude gebieden krijgt het een stevige structuur en heeft het een hoger soortelijk gewicht. De gebruikte houtsoorten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast wordt WaxedWood® geproduceerd zonder afvalstoffen of bijproducten onder KOMO-certificaat.

Betrokken partijen

De golfclub was bezig met een vernieuwingsslag toen Anneke Tuyt-van Riemsijk het initiatief nam het oefencentrum te bouwen. Met dit mooie nieuwe golfcomplex beschikt de club over een overdekte ruimte met alle vereiste trainingsmogelijkheden. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau WillemsenU Architecten en de aannemer is Schreuder Bouw en Onderhoud.

Fotografie: Hugo de Heij


Het Houtblad heeft een prachtig artikel

 


Toegepast product:

waxedwood_039.jpg
Siberisch Lariks WaxedWood® is een waterwerend houtproduct met een aanzienlijk hoge duurzaamheid.

Lariks WaxedWood