Hockeyclub Eindhoven

Project:Hockeyclub Eindhoven
Plaats:Eindhoven
Gerealiseerd in:2016

Sportaccommodatie hockeyclub Oranje-Rood

In Eindhoven is een nieuw clubgebouw voor twee fuserende hockeyclubs gebouwd. De architect van DiederenDerrix Architectenbureau heeft ervoor gekozen om het gebouw tussen de twee voormalige clubs, op een centrale plek te plaatsen. Omdat de velden in het noorden schuin in een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van de zuidelijke velden liggen, liet hij dit gegeven ook in het clubhuis terugkomen.

Betonlook met hout

Het ontwerp van het clubhuis ziet er modern en hightech uit door de lichte kleur en betonlook. Echter hebben de rand en de onderkant van de luifel houten gevelbekleding en opdekwerk. Het hout is behandeld met WaxedWood waarbij het geïmpregneerd is tegen houtaantasting. Gelijktijdig wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht die een waterwerende functie heeft. Het hout gaat hierdoor langer mee en in combinatie met het PEFC certificaat betekent dit een duurzame oplossing voor gevelbekleding.

Frisse uitstraling met contrast

Er zijn WaxedWood grenen planken op de gevel aangebracht (18 x 120 mm) waarop vuren regels (34 x 70 mm) zijn aangebracht  om een speels effect van hoeken en rondingen te creëren. Om het gebouw de gewenste frisse uitstraling te geven heeft het hout een lichtgrijze Woodstain coating gekregen. De combinatie van lichtgekleurd hout, ronde hoeken en een groene omgeving maakt dat het gebouw een mooi contrast op de sportvelden is.

Lees hier het artikel over het clubgebouw in Het Houtblad!

Architect: DiederenDirrix Architectuur & Stedebouw Eindhoven

Aannemer: Huybregts Relou Son

Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven

Locatie: Charles Roelslaan 7a, Eindhoven

 


Toegepast product:

WaxedWood 2.jpg
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood