Grondulows Koe in de Kost

Project:Grondulows
Plaats:Heeten
Gerealiseerd in:2012

Ontwerpfamilie Alferink, contactpersoon Loes Alferink 
Realisatie: Dijkhuis Aannemersbedrijf, Hardenberg

'Grondulows': ecologische innovatieve recreatiewoningen met boomstammendak

'Koe in de kost' is een project, gericht op realisering van achttien ecologische recreatieverblijven die worden geïntegreerd in het met houtwallen omzoomde weiland. De accommodaties zijn gebaseerd op een grasdak verzonken in het landschap met een logische binding met het boerenerf. Met een boogvormige kap komt de constructie maximaal 3 meter boven het maaiveld. 'Grondulows' zijn voorzien van duurzame en gezonde materialen met als basis hout. Gasten zien niet alleen hout maar ruiken ook het hout in een modern vormgegeven accommodatie. 

Samen met de houten eettafels geeft het boomstammendak een unieke warme en natuurlijke uitstraling. Doordat het mogelijk is een bad te nemen onder een boomstammenhemel laat het op een innovatieve manier houtgebruik zien in de recreatie sector. Voor velen een unieke kans om 'echt' hout te ervaren.

Overnachten in een Grondulow bij Koe in de Kost 

Plezier en ontspanning op de boerderij, waar de seizoenen de regie voeren. Middenin het weiland slaap je met de hele familie onder een behaaglijk grasdak, pal naast de koeien die een hele dag loom staat te grazen en herkauwen. Uit je comfortabele huisje met een boomstammendak hoor je de haan kraaien bij het krieken van de dag en dan begint het. Je kinderen stappen al in hun laarzen en gaan de koeien melken en meteen even bij de zachte konijntjes kijken en het pasgeboren kalfje. Later kunnen ze met de boer mee met de tractor het veld op en raken ze bij terugkomst niet uitgepraat over de nieuwe dingen die ze gehoord hebben. 

Tijdens je verblijf bij Koe in de Kost overnacht je in een bijzondere Grondulow voor max. 5 of max. 8 personen. Je wordt je ontvangen met een versgebakken taart van Truus en je kunt (desgewenst) boer Frans meehelpen met het voeren van de koeien, melken, tuinieren en andere boerderijklusjes.

www.koeindekost.nl


Filmpjes van Koe in de Kost: 


Toegepast product:

Fotograaf 056 2.jpg
Foreco is specialist in handel en bewerking van rondhout.

Rondhout