Golvende, frisse school Warmond

Project:Golvende, frisse school Warmond
Plaats:Warmond
Gerealiseerd in:2015

Het Kloppend Hart is een combinatie van het bestaande ontmoetingscentrum in Warmond waar drie basisscholen, een peuterspeelzaal, kinderopvang, de bibliotheek en het verenigingsleven een plek hebben gekregen. De vrije, golvende S-vorm van de gevel refereert aan een kralensnoer waarbij de ruimtes aan elkaar geregen zijn.

Gelegen in het groene gebied rondom Warmond is de vormgeving van het gebouw met hout bekleed om het goed in de omgeving te laten passen.WaxedWood Siberisch lariks is het gebouw duurzaam en krijgt het een levendige gevelbekleding. In de loop van tijd zal de gevel van groenbruin verkleuren naar honing bruin waarna het uiteindelijk, na een jaar of 10 helemaal vergrijsd zal zijn. Naast de gevel zijn er vele maatregelen genomen om het gebouw duurzaam en leefbaar te maken volgens het ‘Frisse scholen’ concept.

Ons zusterbedrijf Foreco Houtconstructies heeft de achterconstructie en de houten geveldelen gemonteerd. Ook de overstekken zijn zelf uitgetimmerd. De gevel heeft een speelse uitstraling doordat de planken in drie verschillende breedtes variëren. De bezaagde, ruwe zichtzijde zorgt ervoor dat de spanning in het hout minder is waardoor het hout langer de mooie uitstraling blijft behouden. 

Niet alleen de gevel straalt duurzaamheid uit door het gebruik van hout, maar ook het speelplein is ingericht met houten toestellen. Ons zusterbedrijf IJreka heeft Robinia speeltoestellen geplaatst waardoor het schoolplein een natuurlijke uitstraling heeft verkregen. Lees meer over de inrichting van het schoolplein op de website van IJreka.

Architectenweb heeft een artikel gepubliceerd over dit project. 


Opdrachtgever: Gemeente Teylingen

Architect school: Atelier PRO

Architect schoolplein: Bureau RIS

Bouwpartner: Bouwbedrijf van Deelen & Hoek Hoveniers

 


Toegepast product:

waxedwood_039.jpg
Siberisch Lariks WaxedWood® is een waterwerend houtproduct met een aanzienlijk hoge duurzaamheid.

Lariks WaxedWood
Foreco Houtconstructies is dé specialist in prefab maatwerkoplossingen voor projecten met hout in de bouw. Wij staan voor gegarandeerde kwaliteit en vakmanschap. Wij laten u graag zien dat functionaliteit, vormgeving, kwaliteit en duurzaamheid prima samen gaan.

Foreco Houtconstructies
IJreka speeltoestellen voor de openbare ruimte.

IJreka