Dierenpark Emmen

Project:Dierenpark Emmen
Plaats:Emmen
Gerealiseerd in:2015

De contouren van het nieuwe dierenpark Emmen beginnen zichtbaar te worden! Het park bouwt aan een nieuwe WILDLAND waar je met eigen ogen een tal aan exotische dieren te zien zult krijgen. Momenteel is  EcoBouwSalland uit Heino druk bezig met het bouwen van een fraaie ingang en uitgang. Voor deze constructies heeft Foreco uit Dalfsen, Cloeziana palen geadviseerd  en geleverd. Naast  deze in- en uitgang wordt er mogelijk ook een  derde  en vierde gebouw vervaardigt uit Cloeziana palen.

De hoge natuurlijke duurzaamheid in grond en water toepassingen maken Cloeziana een goed alternatief voor andere (sub-)tropische hardhoutsoorten en voor staal of kunststof. Producten van Cloeziana voldoen aan de eisen van duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent dat het kernhout nog goed is na meer de 25 jaar in contact met de grond. Een kaarsrechte stam, cilindrische vorm, nauwelijks zijtakken op de eerste 20 meter en weinig verloop maken deze soort geschikt voor het bouwen met rondhout. De sterkteklasse D50 maken een verantwoorde constructie mogelijk. Het 100 % FSC hout en daarbovenop de snelle groei van het Cloeziana, wat een hoge CO2 opname betekent, maken het ook nog eens een goede ecologische keuze!

De Cloeziana palen zijn op zo’n manier bewerkt dat het lijkt alsof ze zonder machinale hulp uit het bos gehaald zijn. De tekeningen van de bijlslag  geven het hout een karakteristieke uitstraling van handmatige houtkap, waardoor de indruk wordt gewekt alsof de bomen zo vanuit het tropische woud van het park gekapt zijn. Daarnaast hebben de palen als verbindingen half ronde inkepingen gekregen zodat ze mooi in elkaar passen. Hierdoor past het gebouw in elkaar als een puzzel en blijven de palen solide op elkaar liggen.

Als abonneehouder van het dierenpark kunt u de bouw van WILDLANDS met eigen ogen bekijken. Op een aantal data worden er uitstapjes naar de bouwplaats georganiseerd om alvast een indruk te geven van het nieuwe dierenverblijf.

Opdrachtgever: Dierenpark Emmen

Aannemer: Rens Borgers, EcobouwSalland

 

 


Toegepast product:

zuidafrika peter 081 (3e optie binnenzijde) 2.jpg
Cloeziana van Foreco is afkomstig uit duurzaam beheerde plantage bossen in Afrika. Het is sterk en heeft een lange levensduur.

Cloeziana