Crematorium De Hoge Boght

Project:Crematorium De Hoge Boght
Plaats:Veldhoven
Gerealiseerd in:2017

Crematorium de Hoge Boght Veldhoven
Dela uitvaartverzorgers heeft in Veldhoven Crematorium de Hoge Boght gebouwd. Het uitvaartcentrum is gevestigd naast de begraafplaats in een rustgevende groene, bosrijke omgeving. Het gebouw is zo ontwikkeld dat iedereen zijn eigen route volgt die alleen waar gewenst de route van anderen kruist. Zo heeft de familie een andere ingang en route dan de genodigden.

De uitvaartverzorger is bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en dat kan gezien worden in het ontwerp van het gebouw.

Gebruik van hout past in de ambitie
De ambitie van uitvaartverzorger Dela heeft een doel om een CO2 neutrale uitvaartketen te worden. Voor het ontwerpen van hun uitvaartcentra in het gebruik van hout een manier om hun ambitie waar te maken en CO2 neutraal te worden. WaxedWood Siberisch lariks past in de ambitie omdat een verduurzaamde behandeling heeft ondergaan. Door het toepassen van een matte ebony kleur in afwisseling met lichtere WaxedWood Gold(afmetingen 18 x 195 mm) kan het gebouw goed opgaan in de omgeving.

Voor meer informatie, Het Houtblad heeft hier een mooi artikel aan gewijd.

Opdrachtgever: Coöperatie DELA
Architect: P&T Architecten
Fotograaf: Erwin Vrensen