Bronkhorst Buitenleven

Project:Bronkhorst Buitenleven
Plaats:Uddel
Gerealiseerd in:2017

Genieten van het buitenleven

De missie van Bronkhorst is om mensen zo lang mogelijk van het buitenleven te laten genieten. Voor hun ambachtelijke bijgebouwen gebruiken ze dan ook voornamelijk hout. Het is dan ook een uitstekende keuze geweest om voor hun eigen bedrijfsgebouw in Uddel ook gevelbekleding van hout te kiezen.

Het hout op de gevel is een harmonieuze overgang tussen natuur en gebouw. Het bedrijfspand krijgt hierdoor een natuurlijke uitstraling, maar heeft ook de strakke uitstraling van een zakelijk gebouw.

Warme natuurlijke uitstraling

Door de behandeling van WaxedWood Gold krijgt het hout direct een warme bruine uitstraling die pas over een aantal jaren zal vergrijzen. Het hout is door de behandeling verduurzaamd en heeft een waterafstotende werking gekregen, waardoor de gevel decennia lang mee kan. In die tussentijd hoeft er geen onderhoud gepleegd te worden.

Interieur geïnspireerd op gevel

Bijzonder aan het gebouw is dat het interieur deels geïnspireerd is op basis van het exterieur. Op de wanden van het kantoor is namelijk dezelfde uitstraling met hout te vinden. Echter is dit niet echt hout, maar behang. Met foto’s van de buitengevel van het gebouw is het motief van het hout op een print in het behang gedrukt. Vanaf een afstandje lijkt het net echt hout!

Architect: Vidazz Barneveld
Bouwbedrijf: Davelaar bouw

 

 


Toegepast product:

WaxedWood - ECOstyle 4.jpg
WaxedWood® Gold is gevelbekleding op basis van een hoogwaardige verduurzaming met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.

WaxedWood Gold