Boomhut op schoolplein

Project:Boomhut op schoolplein
Plaats:Heino
Gerealiseerd in:2013


Karakteristieke boom mag blijven op schoolplein
Voor de inrichting van schoolpleinen wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Maar het komt maar zelden voor dat er binnen de huidige regelgeving gebruik gemaakt kan worden van bijvoorbeeld aanwezige bomen.

Innovatief in hout
IJreka playgrounds, onderdeel van Foreco Dalfsen B.V. heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld die het toch mogelijk maakt om gebruik te maken van aanwezige bomen. In geval er een boom voor handen is die voldoende duurzaam is, kan deze in het ontwerp worden opgenomen. De boom, of onderdelen van de boom, kunnen dienen als constructie materiaal voor speeltoestellen en buitenmeubilair. Hierdoor krijgt de boom een tweede leven op het schoolplein.

Duurzaam eikenhout blijft behouden
Ten behoeve van de levensduur van het object zal de boom een bewerking ondergaan. Hierbij zal het niet duurzame deel van het hout (schil en spinthout) worden verwijderd zodat alleen het duurzame kernhout overblijft. Indien er wordt gekozen voor toepassing als een speeltoestel, dan zal het object gekeurd worden. Zo kan het toestel voldoen aan de voorwaarden van de WAS (Wet Attractie Speeltoestellen).

Natuurlijk spelen met robinia
In geval van de Cradle to Cradle Boom(hut) wordt de boom gecombineerd met bestaande speelelementen uit het “Natuurlijk Spelen” toestellen programma van IJreka. Deze lijn biedt een natuurlijke uitstraling en natuurlijke speelaanleidingen. Deze toestellen zijn voornamelijk vervaardigd uit duurzaam robinia hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

Avontuurlijk robinia speelhuis
Het robinia speelhuis dat gebruikt wordt voor de Cradle to Cradle Boom(hut) is gemaakt van onbehandeld hout. Ook voor dit onderdeel wordt zoveel mogelijk gezorgd dat het spinthout (minder duurzame deel van het hout) is verwijderd. Hierdoor kan het uitstekend worden toegepast in combinatie met de bewerkte boom die ook is ontdaan van het spinthout. Bomen die geschikt zijn voor deze toepassing zijn onder andere de Nederlandse eik die bij veel scholen is te vinden.

Uw gids in het speeldoolhof
IJreka Playgrounds staat voor een compleet speelprogramma en is gevestigd op het terrein van Foreco in Dalfsen. Het aanbod varieert van schommels en buitenmeubilair tot volledig gethematiseerde binnen- en buiten speelplaatsen in zowel hout en andere materialen. Met eigen ontwerpers is het een sterke partner voor vernieuwende en uitgebreide speelplekken die. Eigen concepten kunnen veilig en zorgeloos worden uitgevoerd, met 3D ontwerpen en grote flexibiliteit voor maatwerk oplossingen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van IJreka Playgrounds? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op onze website www.ijreka.nl. Wij staan voor u klaar.

 


Toegepast product:

IJreka foto.jpg
IJreka speeltoestellen voor de openbare ruimte.

IJreka