Bijzonder wandelpad in Landgoed Tongeren

Project:Bijzonder wandelpad in Landgoed Tongeren
Plaats:Epe
Gerealiseerd in:2016

Bijzonder wandelpad in Landgoed Tongeren

Midden door het natuurterrein Wisselse Veen in Tongeren is een houten vlonder pad aangelegd van NobelWood. Het pad dat is aangelegd heeft een lengte van zo’n 250 meter. Door  middel van het aanleggen van een houten vlonder pad wil de beheerder het gebied meer openstellen voor wandelaars uit de omgeving. De vlonderdelen zijn zo’n 50 centimeter boven het maaiveld geplaatst, zodat het water vrijelijk er onderdoor kan blijven stromen. Bij landgoed Tongeren is er niet alleen een uniek natuurgebied gecreëerd, maar hier kun je nu ook op een bijzondere manier dwars door het gebied wandelen. Natuurterrein Wisselse Veen had eerst in gedachten om hier een hardhouten pad te plaatsen, uiteindelijk hebben ze gekozen voor het product NobelWood dat een alternatief is voor tropisch hardhout.

Nobelwood als duurzaam alternatief voor tropisch hardhout

Deze houtsoort is een alternatief voor tropisch hardhout gemaakt van snelgroeiend naaldhout. Door het hout te modificeren met biopolymeren die afkomstig zijn van de afvalbiomassa van rietsuikerstengels wordt de duurzaamheid verhoogd. In plaats van enkele jaren kan het hout nu zonder onderhoud tot wel 50 jaar mee.

Het wandelpad had bij aanvang de warme bruine uitstraling van NobelWood, maar dit is binnen een jaar gaan vergrijzen naar een lichte zilvergrijze kleur. Door alleen hoge kwaliteit en foutvrij hout te selecteren verloopt de vergrijzing egaal en zonder vlekken.

Deze duurzame houtsoort past uitstekend in een natuurgebied zoals het Landgoed Tongeren. 

 


Toegepast product:

Fiep Westendorp 1 2.jpg
NobelWood. Een geniaal alternatief voor tropisch hardhout.

NobelWood