Bedrijfsgebouw Tolbert

Project:Bedrijfsgebouw Tolbert
Plaats:Tolbert
Gerealiseerd in:2012

In 2010 is in het buitengebied van Tolbert het bedrijfspand van Art Revisited gerealiseerd. Het gebouw dat is vorm gegeven als schurencomplex, moet de agrarische bebouwing in dit gebied weerspiegelen.

Er is gekozen om voor een traditionele kop-hals-romp boerderij te gaan. Dit betekent dat elk onderdeel van de boerderij een andere functie heeft. In dit geval is het rompdeel bestemt voor de opslag en productie, de hals voor kantoren en de kop van de boerderij is een winkel met presentatieruimte.

Constructie bedrijfsgebouw
Voor de bouw van het bedrijfspand is een combinatie van een volledige houtskelet buitengevel en binnenwanden met een vrijstaande staalconstructie toegepast. Daarnaast zijn de gevels, het gedeelte van de opslagruimte daargelaten, bekleed met Siberisch lariks WaxedWood®.  Om het bedrijfsgebouw af te maken is een geroest stalen dak geplaatst.

Het Siberisch lariks WaxedWood® is afgewerkt met een tweelaags niet filmvormend verfsysteem om zo een vergrijzende indruk te geven.

Siberisch lariks WaxedWood®
Deze unieke, geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden. Siberisch Lariks is een harde en zware houtsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Door de behandeling tot WaxedWood® wordt de naturlijke duurzaamheid aanzienlijk verhoogd. Traditioneel behandeld hout neemt meer vocht op en werkt, maar WaxedWood® is hiertegen uitstekend gewapend. Hierdoor is de werking van het hout circa tachtig procent lager dan bij hout zonder waterwerende bescherming.

Opdrachtgever: Art Revisited
Architect:
architectuurstudio SKA
Aannemer: SHP Bouwbedrijven