Aanbouw stadswoning

Project:Aanbouw stadswoning
Plaats:Leiden
Gerealiseerd in:2017

De bewoners van een mooi stadspand in Leiden wilden graag meer ruimte en hadden Leo Ouwehand van Atelier Ouwehand gevraagd een ontwerp te maken. Het resultaat is een geheel opnieuw ingedeelde eerste verdieping en een toegevoegde dakopbouw. Hierdoor zijn o.a. 4 extra slaapkamers gerealiseerd en is er een riante en lichte woonverdieping ontstaan.

Wiebertje

Voor de dakopbouw is gebruikt gemaakt van WaxedWood Siberisch lariks, geschaafd in het wiebertjes model (afmeting 18 x 68 mm). Dit model heeft een afschuining waardoor water er gemakkelijk af kan lopen. De gevelbekleding voor het dakopbouw is als horizontale gevelbekleding toegepast, waardoor een goede afwatering belangrijk is. De kwaliteit van het hout blijft hierdoor langer behouden, en ook lelijke vlekken door slechte waterafvoer worden hiermee voorkomen.

Statig vs levendig

 

Het WaxedWood geeft een mooi contrast bij de statige woning. Terwijl de rest van de gevel de huidige uitstraling behoud zal het hout in de loop der tijd gaan verkleuren. Het verduurzaamde hout heeft bij aanvang een groenige kleur, maar door invloed van de zon zal dit binnen enkele maanden naar een warme bruine tint verkleuren. Uiteindelijk zal het hout gaan vergrijzen.


Architectenbureau Atelier Ouwehand 

 

 


Toegepast product:

WaxedWood 2.jpg
Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden.

WaxedWood
Siberisch Lariks WaxedWood® is een waterwerend houtproduct met een aanzienlijk hoge duurzaamheid.

Lariks WaxedWood